Član Uprave HŽ Infrastrukture: Svi se smatraju stručnima komentirati, ostavimo DORH i policiju da rade

novilist - prije 3 mjeseca - link

Sindikat strojovođa koji se oglasio oko nesreće i poručio da se sve zataškava. Naglasili su da se radilo o kvaru na signalizaciju i sve svalili na agenciju za istraživanje nesreća i HŽ. Evo što o svemu tome kaže član Uprave HŽ Infrastrukture Darko Barešić za Novu TV.

“Jučer smo vidjeli izjave po raznoraznim medijima, portalima, televiziji kao i danas od jednog sindikata, drugog sindikata i neki drugih koji se smatraju stručnima da bi komentirali cijelu situaciju.

Mi u infrastrukturi smatramo da situaciju treba smiriti, stati na loptu, prestati s prepucavanjima te ostaviti DORH-u i policiji da utvrde što se dogodilo“, poručio je.

Ne želeći komentirati je li signalizacija bila ispravna ili ne, kazao je da je policija izuzela sve podatke iz prometnog ureda te da su pregledali prugu i da očekuje da će svoje zaključke donijeti u nekom normalnom vremenskom roku.

Upitan da prokomentira ocjenu da privatni operateri imaju prednost nad državnim kazao je da bi to trebalo utvrditi.

“Po nama ne, ali ako netko ima neka druga saznanja, neka prijavi pa ćemo vidjeti što se događa“, kazao je.

Kazao je i da je pruga još jutros očišćena i podvijena te je, što se tiče građevinskog dijela, još jutros mogla biti puštena u promet dodavši da se trenutno na lijevom kolosijeku radi kontaktna mreža te da bi do ponoći pruga trebala biti puštena u promet.

Objava Član Uprave HŽ Infrastrukture: Svi se smatraju stručnima komentirati, ostavimo DORH i policiju da rade pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dorh (8)Hrvatska (1903)Novosti (637)policija (96)sudar vlakova (4)Željeznička nesreća (13)