Butković komentirao nesreću na kolodovoru Škrljevo i najavio desetljeće ulaganja u željeznicu

novilist - prije 3 mjeseca - link

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u Dnevniku HTV-a komentirao je proračun i željezničku nesreću koja se dogodila noćas na kolodvoru Škrljevo kod Rijeke.

O nesreći u Škrljevu

Rekao je kako za nesreću nije krivo stanje infrastrukture, već je riječ o ljudskoj pogrešci.

Istaknuo je kako slijedi desetljeće ulaganja u željeznice.

– Mi smo u nabavci novih vlakova, ugovorili smo 40 vlakova do 2025. Prva isporuka bit će do kraja ove godine, rekao je Butković.

O proračunu za 2023.

Prokomentirao je i proračun za sljedeću godinu.

– Proračun za 2023. godinu se događa u složenim vremenima. Dvije globalne krize, prva COVID pandemija, a druga rat u Ukrajini.

Hrvatska je u posljednje dvije godine ostvarila veliki gospodarski rast, među tri najveće u EU-u. Mi smo u strukturi javnog duga BDP-a došli na prijepandemijsku godinu 2019., čak smo ju premašili.

Smanjili smo javni dug, a s druge strane donijeli dva paketa snažnih mjera – paket za očuvanje radnih mjera i mjere u pravcu zaštite građana i gospodarstva kada govorimo o cijenama studije i plina, rekao je ministar Butković.

O nastavku mjera

Poručuje da su vodili ispravnu ekonomsku i fiskalnu politiku.

Istaknuo je da se mjere nastavljaju u 2023. godini, “one vrijede do 1. travnja, ali Vlada je spremna rebalansom proračuna to produljiti i snažnije odgovoriti ako bude potrebno”, rekao je.

– Proračun je socijalan. Pokazali smo, unatoč krizi, da možemo snažno odgovoriti i pomoći ljudima, istaknuo je Oleg Butković u Dnevniku HTV-a.

Objava Butković komentirao nesreću na kolodovoru Škrljevo i najavio desetljeće ulaganja u željeznicu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (2354)HŽ (4)Novosti (663)oleg butkovic (11)Vlada RH (31)Željeznička nesreća (4)