BIVŠI VATRENI OTKRIO DA ĆE NAVIJATI ZA BRAZIL! Ovo je neke baš šokiralo, evo zašto je to rekao

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Hrvatska i Brazil su do sada na nogometnom terenu bili spojeni s nekoliko međusobnih susreta, uključujući dva ranija dvoboja na svjetskim prvenstvima, no nijedna ranija utakmica nema tako veliku težinu kao ona koja sutra s početkom u 16 sati dolazi u borbi za polufinale SP-a u Katru. Puno je najava i pogleda na situaciju, a dio poveznice su i poznati igrači iz Brazila koji su ostavili trag u Hrvatskoj.

Ta veza traje. Kako je opisao Eduardo da Silva, koji je gostovao na HRT-u, put koji je gradio u Hrvatskoj doveo je do toga da navija za Vatrene čak i protiv svojeg rodnog Brazila. U hrvatskoj reprezentaciji ostavio je trag svojim odličnim predstavama i golovima, sa 64 nastupa i 29 pogodaka, a Vatrenima je odan i danas.

Ipak, jedan drugi bivši hrvatski reprezentativac rodom iz Brazila gleda drugačije. Uoči utakmice protiv Hrvatske, Sammir je otkrio da je brazilska momčad njemu ipak i dalje prva u srcu.

‘Hrvatska je moj drugi dom, ali…’

Bivši jaki adut Dinama za Vatrene je imao sedam odigranih utakmica u razdoblju od 2012. do ’14., a razgovarajući za Germanijak, približio je svoje navijačke sklonosti uoči velike utakmice.

“Volim Hrvatsku, to je moj drugi dom ali u petak ću navijati za Brazil”, kazao je Sammir koji nakon završetka igranja živi u Brazilu. Dodao je da je ondje pogled takav da Brazilci ponajprije razmišljaju o svojoj momčadi, a ne o protivniku, u ovom slučaju, o Hrvatskoj.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Sada, Sammir daje Brazilu prednost u svojim željama koga bi volio vidjeti dalje. Hrvatska nije na prvom mjestu, a time je gurnuo u drugi plan reprezentaciju za koju je, između ostalog, igrao i na SP-u 2014. upravo u Brazilu.

U Hrvatskoj ga se pamti i po sklonosti izlascima, a danas uživa u svojoj rodnoj zemlji, gdje prati i što se događa na velikoj svjetskoj pozornici u Katru.

U priči koju je gradio u hrvatskom nogometu, najviše se pamti sedam godina igranja u Dinamu, od 2007. do ’14., a zatim i još jedan dolazak među zagrebačke Plave te kraj puta u drugom hrvatskom prvoligašu iz Zagreba, u dresu Lokomotive, koja je od 2019. do lani bila Sammirova posljednja klupska postaja.

U reprezentativnoj karijeri, dio svojeg puta gradio je u dresu Brazila, u mlađim dobnim kategorijama, no potom je ‘prigrlio’ Vatrene, a i oni njega, u situaciji koja je izazvala i dosta rasprave jer se radilo o nogometašu koji nije igrački odrastao u dresu hrvatskog kluba, za razliku od Eduarda da Silve koji je u Dinamo došao još prije punoljetnosti.

Sammir u Hrvatskoj nije bio jednoglasno prihvaćen kao igrač za reprezentaciju, možda i zbog sklonosti nestašluku izvan terena, a iz sadašnje perspektive, njegov pogled otkriva da mu je rodni Brazil ipak glavni.

Objava BIVŠI VATRENI OTKRIO DA ĆE NAVIJATI ZA BRAZIL! Ovo je neke baš šokiralo, evo zašto je to rekao pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2180)Sport (8788)