Bivša manekenka udarila po Tomaševiću: ‘Smrad ovog grada pomaže vidjeti iz kojeg smjera smrdi’

dnevno - prije 5 dana - link

Bivša hrvatska manekenka Ljupka Gojić Mikić ponovno se obrušila na gradske vlasti. Naime, mnogi pamte da je Grad lani naložio uklanjanje terase Ljupkine slastičarnice, a sada se manekenka požalila i na nesnosan smrad diljem grada.

Na svom je Instagramu objavila fotke novog murala koji je osvanuo na križanju Masarykove i Preradovićeve ulice, uz oštre kritike gradskoj vlasti.

“Doslovno nas tjerate da svi gledamo u pod… Ali smrad ovog grada nam digne glavu da ipak vidimo iz kojeg smjera smrdi”, napisala je Ljupka uz fotku murala.

Izvor: Instagram

Istaknula je kako poštuje sve umjetnike i umjetnost, no da ne poštuje “one koji kamufliraju svoje neznanje koristeći umjetnike”.

“Prihvatit ću ovo samo ako gradonačelnik i ekipa imaju neki prosvjed tamo kao nekad pa misle da će im uz ove boje biti lakše i ljepše”, napisala je Ljupka na svom Instagram Storyju.

Izvor: Instagram

Podsjetimo, prošle godine je Ljupka od Grada dobila upozorenje zbog terase, koja se osim uz zgradu, prostirala i na parkirnim mjestima s druge strane nogostupa.

Iako Ljupki u potpunosti nije bilo jasno zašto je dužna ukloniti terasu, postupila je po nalogu, a zatim je ukazala na to da se vlast ne brine o nekim drugim dijelovima iste četvrti.

Izvor: Instagram

 

Podsjetimo, ranije je Ljupka Gojić Mikić pisala sljedeće:

“Parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu… Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno PLAĆALI NAJAM, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) mi smo, dakle, uplaćivali novac u gradski proračun.

Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom ‘zamahnula’ rukom u znak ‘čišćenja’ iste, odnosno u znak onoga što planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu”, napisala je bivša manekenka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

“Došlo nam je, dakle, konačno rješenje da terasu fizički uklonimo, mi smo to i učinili, jer je takav ZAKON, a mi smo LEGALISTI te nismo imali namjeru stvarati problem oko toga… Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo je… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu.

‘BILI SMO SPREMNI NAPRAVITI SVE…’ Ljupka Gojić opisala kako je i zašto izgubila terasu u svojoj slastičarnici, spominje i aktualnu gradsku vlast

Prije toga, pokušali smo razgovarati s Mjesnim odborom Knežije, dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle što će napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina) bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid… Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda jos ljepše i da nitko nije zakinut…”, zaključila je Mikić.

Objava Bivša manekenka udarila po Tomaševiću: ‘Smrad ovog grada pomaže vidjeti iz kojeg smjera smrdi’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Magazin (3538)Showbiz (1143)