BILA JE U KOMI 25 DANA I PONOVNO UČILA HODATI: Sada sanja medalju na Olimpijskim igrama

dnevno - prije 2 tjedna - link

Abi Burton bila je jedna od najboljih igračica ragbija u državi, ali stravična nesreća joj je stopirala karijeru. Bila je na korak do medalje na OI u Tokiju 2021.

“Osjećaš se prazno jer toliko dugo radiš kako bi ostvario nešto na OI, a onda ostaneš praznih ruku” rekla je za BBC za koji je imala veliki intervju.

Engleskinja je provela 76 dana u bolnici, prisilno smještena na psihijatriji, dobila krivu dijagnozu pa je i krivo liječena, imala konvulzivne napadaje, provela 25 dana u induciranoj komi, pri tome dva puta oboljela od upale pluća, izgubila 20 kilograma, prošla kemoterapiju, morala nanovo učiti hodati i govoriti.

Ponovno učila hodati

25. lipnja pretrpjela je svoj prvi neurološki napadaj (nekontrolirano grčenje i trzanje tijela, gubitak svijesti), dok je sjedila za stolom s majkom.  Njeno ponašanje se promijenilo te je zabrinula roditelje.

 

Nakon niza napadaja završila je u bolnici zbog stresa i onda novi šok. Burton je provela 26 dana u psihijatrijskoj bolnici Fieldhead i tretirana tabletama za psihozu, što se pokazalo potpuno krivom dijagnozom. Jer njezino se stanje nastavilo pogoršavati, napadaji nisu prestajali sve dok njezinom ocu nije pristupio član istraživačkog osoblja za autoimune bolesti, koji je pregledao njezin medicinski karton.

Nakon nove procjene doktori su zaključili da bi za nju bilo najbolje da ju stave u umjetnu komu. Burton je provela skoro četiri tjedna u komi, a u tom razdoblju dvaput je dobila upalu pluća. Kad se ponovo probudila nije mogla hodati ni govoriti, nije bila svjesna što se događalo, a izgubila je više od 20 kilograma, u odnosu na svoju “sportsku kilažu” od 80 kg.

Sada se vratila sportu u potpunosti te ima jedan san, medalja na Igrama u Parizu slijedeće godine.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (340)Sport (8183)