Bila je glumačka nada bivše države, a onda je naglo nestala sa scene: Evo gdje je tražila spas

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Glumica Željka Cvjetan bila je za jedna od najljepših i najtalentiranijih glumica bivše Jugoslavije. Divili su joj se momci, redatelji i publika, a onda je nestala sa scene.

Blistala je u seriji “Sivi dom”, a ljubavna priča između Savke i Matića (kojega je igrao Dubravko Jovanović) u toj kultnoj TV seriji redatelja Draga Bajića, osvojila je gledatelje širom bivše države. Željku Cvjetan je ovo vinulo u sami vrh tadašnje kinematografije. Međutim, jednog se dana sve preokrenulo…

Otišla u Ameriku na odmor i više se nije vratila

Kako pišu regionalni mediji, Željka je 1991. otišla na odmor u Ameriku, no nikada se nije vratila. Danas živi u Los Anđelesu, a zaposlena je u “Universal studiju” u Hollywoodu na postprodukciji filmova.

U Americi je krenula od samog početka, radila je kao konobarica, ali je kasnije nastavila školovanje i magistrirala na fakultetu za kazalište. Radila je na Američkoj glumačkoj akademiji, bila je asistent, prevoditeljica, profesorica srpskog jezika. Već dvadeset tri godine udana je za Borisa Gortinskog, s kojim ima kćer Ninu i sina Marka. U Americi je igrala u seriji “Juding Emy” i filmovima “War of the Angels”, kao i “Robbery Homicile Division”.

Preminula zvijezda Big Brothera: Javno je govorio o aferi Nemeša i nestale Marijane

Ove godine bila je na Sarajevo film festivalu.

Objava Bila je glumačka nada bivše države, a onda je naglo nestala sa scene: Evo gdje je tražila spas pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Magazin (3973)Showbiz (1480)