Australski indie pop prvaci Parcels najavili novi album i objavili sjajnu stvar „Somethinggreater“

novilist - prije 1 tjedan - link

Više funky nego Air, manje disco nego Daft Punk, australski indie pop romantičari Parcels sa stalnom adresom u Berlinu , ugodno su iznenadili prije tri godine svojom izvanvremenskim catchy melodijama na eponimnom debi albumu.

Uz to, Parcels su se nametnuli kao izvanredan live band, sjajno usviran i tehnički pesprijekoran. Pa ipak, čini se da su nakon prvog albuma koji je naišao na nepodijeljeno uvažavanje kritike, i dalje ostali dobro čuvana tajna moderne pop glazbe s naglašenim pogledom unazad.

Stvari bi se uskoro mogle promijeniti jer su Parcels upravo najavili novo dugosvirajuće djelo „Day/Night“. Zapravo dva jer u objavi stoji da je riječ o dva odvojena albuma koji će se prodavati zajedno. Očito je da inspiracije nije nedostajalo.

„Iznajmili smo kuću i počeli skladati u šumi. 2020. je tek počela, Australija je gorjela i nadali smo se da se požari neće proširiti na istok do nas. Nekoliko tjedana kasnije došle su oluje i naš mali vrtni potok gotovo je progutao kuću. Zajedno smo pokopali mrtvog klokana kojeg je izbacila poplava i naučili smo kako živjeti s kućnim paucima i zmijom na balkonu. Neposredno prije nego što smo se vratili u Berlin, čuli smo prve vijesti o novom virusu koji se činio malim i dalekim“ – objasnili su početke rada na novom albumu na svojoj web stranici.

Nakon upijanja života oko sebe u Australiji, introspekcije i glazbenog brainstorminga vratili su se u Berlin i s gotovim materijalom otišli u pariški La Frette Studios gdje su snimili i sami producirali, te smiksali uz pomoć Jamesa Forda (Arctic Monkeys, Foals), novih 19 pjesama. Dva singla smo već čuli ovo ljeto, laganu pop stvar „Free“, pa onda lepršavu „Comingback“ u kojoj po prvi put čujemo i nešto latino ritmova, dok je danas objavljen i treći singl „Somethinggreater“, stvar koja podsjeća na najbolje trenutke organskog disca posljednjeg albuma Daft Punka „Random Access Memories“.

Dvostruki album, odnosno dva albuma bit će objavljeni 5. studenog.

pročitaj cijeli članak

RIF (5)