Ministar Dabro na radnom sastanku i obilasku proizvođača doline Neretve

dulist - prije 6 sati - link

ministar dabo neretva 5
ministar dabo neretva 4
ministar dabo neretva 3
ministar dabo neretva 2

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro održao je 28. rujna sastanak s predstavnicima Udruge proizvođača agruma i povrća „Neretvanska mladež“ te predstavnicima HPK Odbora za voćarstvo i Odbora za agrume.
Ministar Dabro je tom prilikom obišao poljoprivredne površine i upoznao se s proizvodnjom koja se odvija na tim područjima te poslije obilaska održao sastanak u Gradskoj vijećnici grada Opuzena.
Sastanku su nazočili predstavnici JLS, Dubrovačko-neretvanske županije, LAG Neretva, otkupljivači i trgovci te proizvođači s cijelog prostora doline Neretve.
Teme sastanka su bile: aktualnosti u poljoprivrednoj proizvodnji doline Neretve-berba i plasman mandarina, upis u ARKOD i državno poljoprivredno zemljište, dostupnost kvalitetne vode za navodnjavanje, izmjena strateškog plana, neisplata potpora te izrada višegodišnjeg programa pomoći proizvođačima mandarina.
Sastanak je protekao u pozitivnoj, afirmativnoj atmosferi s dosta prijedloga, sugestija i razmišljanja u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje u dolini Neretve.
Nakon sastanka obilježila se ovogodišnja berba mandarina na obližnjoj plantaži.
Ministru Dabri su se predstavnici Udruge proizvođača agruma i povrća i Odbora za agrume HPK zahvalili na dolasku i posjeti poljoprivrednicima Neretve, ali i svim ostalim sudionicima sastanka na konstruktivnoj raspravi.
Ministar Dabro je saslušao sve probleme proizvođača neretvanskog kraja, zahvalio se na svim ponuđenim rješenjima i pozvao proizvođače na daljnje sastanke i razgovore u cilju dobre suradnje i povećanja proizvodnje u tom kraju.

pročitaj cijeli članak

Aktualno (721)