KULTURNI GASTRO DOGAĐAJ Taste the Mediterranean u hotelu Excelsior

dulist - prije 7 sati - link

jlh 6
jlh 5
jlh 4
jlh 3

Hotel Excelsior domaćin je ovogodišnjeg festivala Taste the Mediterranean. Prestižni kulturno – gastronomski događaj održati će se 3. i 4. listopada, a ugostit će svjetski priznate chefove koji će u suradnji s domaćim chefovima Matom Matićem i Petrom Obadom, kreirati zanimljiva jela za potpuni gastronomski užitak.

-Pridružite nam se na ekskluzivnim večerama 3. i 4. listopada u hotelu Excelsior, gdje vas očekuju gastronomske poslastice u režiji domaćih šefova Petra Obada iz hotela Excelsior i mene,  te renomiranih gostujućih šefova Damiana Nigra i Ippeia Uemure u sklopu događanja “Taste the Mediterranean”. Uživajte u modernoj kuhinji koja naglašava lokalne proizvode i oduševljava okusima, izvedbom i prezentacijom. Radujemo se prilici da s vama podijelimo naše kulinarsko umijeće – poručio je chef Mato Matić.

 Chef Mate Matić

Prvi dan, 3. listopada je u znaku talijanske kuhinje i mediteranske kulture, pa će tako renomirani chef Damiano Nigro iz restorana Ape Vino e Cucina i domaći chef Mate Matić iz restorana Vapor sjediniti zanimljive recepture i autohtone namirnice u jelovnik od šest sljedova. Pomno odabrana vina naglašavaju sinergiju lokalne kuhinje i talijanskog utjecaja, a ugođaj će dodatno obogatiti i glazbeni nastup Sandre Bagarić i pijanista Darka Domitrovića.

Druga posebna večera održat će se 4. listopada, a kombinirati će lokalne i svjetske kulinarske utjecaje, donoseći spoj modernih i tradicionalnih jela. Chef Ippei Uemura iz restorana Tabi u Marseilleu, poznat po promociji japanske kuhinje u Francuskoj i francuske u Japanu, osmislit će šest sljedova u suradnji s dubrovačkim chefom Petrom Obadom. Uemura, nositelj prestižnih 3 Gault & Millau toke i Michelinove preporuke i Obad priredit će vrhunski kulinarski doživljaj, uz glazbenu pratnju Sandre Bagarić i pijanista Darka Domitrovića.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i pridružite nam se na izvanrednom gastronomskom događaju koji slavi mediteransku kuhinju, ne propustite priliku uživati u vrhunskim specijalitetima koje pripremaju nagrađivani domaći i međunarodni chefovi i doživite jedinstvenu kulinarsku avanturu.

Detalje o cijeni i jelovnik otkrijte koristeći QR kod https://www.adriaticluxuryhotels.com/special-offers/taste-the-mediterranean/

jlh 2

pročitaj cijeli članak

Zanimljivosti (360)