[FOTO] ‘DAN SIGURNOSTI U PROMETU’ Pogledajte kako je bilo!

dulist - prije 10 sati - link

Na samom ulazu u staru gradsku jezgru Dubrovnika, pod geslom ”Dan sigurnosti u prometu” posjetiteljima je ovog jutra predstavljen rad prometne policije, djelovanje policije koje građani nemaju priliku gledati u svakodnevnici i dobiti potpune informacije o svemu što ih interesira.

Zainteresirani građani obilazili su štand na kojem je bio predstavljen rad iz segmenata poslova prometne policije te se dijelio promotivni materijali, prikazivali su se uređaji za nadzor brzine, uz pojašnjenja njihova rada. Također, ukazivalo se na štetnost alkohola, droge i lijekova u prometu, s tim da su se građani mogli i podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola.

Svi zainteresirani, na ovom su prostoru mogli, uz predočenje osobne iskaznice ili vozačke dozvole, dobiti uvid u prekršajnu evidenciju i broj negativnih bodova. Prometna policija, građanima je predstavila i svoja vozila, a naposljetku, propagirala je i poželjno ponašanje u prometu zbog zaštite djece, mladih i ostalih najranjivijih sudionika u prometu.

Naposljetku, na Pilama su svoj štand imali i predstavnici Hrvatskog autokluba iz Zagreba koji su posebno za ovu priliku izložili vozilo, simulator okretanja na krov u prometnoj nesreći. Svi građani koji su željeli mogli su isprobati svoje vozačke sposobnosti u navedenom vozilu i barem nakratko osjetiti kakav je osjećaj okrenuti se na krov u prometnoj nesreći.

Cijelom događaju se priključio i HGSS koji se predstavio s interventnom opremom i vozilom.

dani sigurnosti u prometu 1
dani sigurnosti u prometu 2
dani sigurnosti u prometu 3
dani sigurnosti u prometu 4
dani sigurnosti u prometu 14
dani sigurnosti u prometu 15
dani sigurnosti u prometu 16
dani sigurnosti u prometu 17
dani sigurnosti u prometu 18
dani sigurnosti u prometu 19
dani sigurnosti u prometu 20
dani sigurnosti u prometu 5
dani sigurnosti u prometu 6
dani sigurnosti u prometu 7
dani sigurnosti u prometu 8
dani sigurnosti u prometu 9
dani sigurnosti u prometu 10
dani sigurnosti u prometu 11
dani sigurnosti u prometu 12
dani sigurnosti u prometu 13

Foto: Ivan Pozniak 

pročitaj cijeli članak

Zanimljivosti (359)