Kalifornijski restoran s ljudskim mesom poznata je internetska prevara

faktograf - prije 2 dana - link

“Hoće li neko da proba ljudsko meso? Cannibal Club je specijaliziran za pripremu ljudskog mesa i probirljivim nepcima kulturološke elite Los Angelesa donosi, najnovija saznanja u eksperimentalnoj kuhinji. Nasi majstori kuhari dolaze iz cijelog svijeta i imaju priliku prakticirati svoj zanat bez kompromisa i bez ugovora. U naš ekskluzivni krug klijenata pripadaju poznati režiseri, intelektualci i slavne osobe koje su privržene prosvjetiteljskim idealima slobodnog izražavanja i primjene razuma. (BOLESNOG razuma). Na tim organiziranim večerima nase goste zabavljaju elitni umjetnici, poznati pisci i radikalni muzičari. Mi u Cannibal Clubu slavimo umjetničku ekselenciju kao prirodan i neizbježan izraz neobuzdanog ljudskog duha”.

Navedeni sadržaj, koji na probu nudi ljudsko meso, objavljen je na korisničkom Facebook profilu (arhivirano ovdje) uz screenshot internetske stranice Canibal Cluba (arhivirano ovdje).

Na samoj stranici navodi se: “Surađujući s gostujućim kuharima iz cijelog svijeta, šefica kuhinje Sophie Laffite redovito osvježava naš jelovnik novim i odvažnim kulinarskim eksperimentima. Meso koje poslužujemo odabrano je od mladih i zdravih osoba. U skladu s praksom kanibalizma u mnogim primitivnim društvima, smatramo antropofagiju počastom mrtvima, koji se ponovno rađaju u tijelima svojih potrošača. Svako jelo je stoga studija ukusa i elegancije.”

Canibal Club, odnosno njihova internetska stranica stara su i poznata internetska prevara, o kojoj su faktčekeri Reutersa pisali još u kolovozu 2020. godine. Još ranije, 2018. godine, o istoj prevari pisali su i indijski faktčekeri, na stranici Bangalore Mirror. Putem internetskih stranica koje otkrivaju datum osnivanja pojedinih domena, može se utvrditi da je domena cannibalclub.org zakupljena koncem travnja 2008. godine. Zakupnik domene privatni je korisnik iz Kalifornije. Objave na društvenim mrežama ranije su ukazivale da stranica Cannibal Cluba sadrži i popis slavnih gostiju, gdje su bili nabrojeni glazbenica Katy Perry, Chelsea Clinton, voditelj vijesti Anderson Cooper i britanska glumica Meryl Streep (arhivirano ovdje).

Prijavite se na F-zin, Faktografov newsletter

Prijava

Prijavom pristajete na Uvjete korištenja i Politiku privatnosti.

Da je stranica lažna može se utvrditi već površnim pregledom, jer u dijelu koji donosi popis i fotografije osoblja Caniball Cluba uz navedena imena i pozicije objavljene su fotografije s drugih web stranica.

Profilna slika navodne vlasnice Elspeth Blake uzeta je servisa Istockphoto, dok je fotografija navodne šefice kuhinje imenovane Sophie Lafitte preuzeta sa stranice heuerinsurance.com. Fotografija čovjeka navedenog kao “umjetnički direktor” imenovanog kao Hero Conners pojavljuje se na također na servisu Istockphoto, baš kao i fotografija navodne menadžerice usluga Raven Chan.  U zaključku treba navesti:

Cannibal klub je internet prevara, slavne osobe tamo ne konzumiraju ljudsko meso, kako to žele sugerirati oni koji su stranicu izradili i postavili na internet 2008. godine.

The post Kalifornijski restoran s ljudskim mesom poznata je internetska prevara appeared first on Faktograf.hr.

pročitaj cijeli članak

kalifornija (8)meso (14)Razotkriveno (64)sad (294)