Industrijska zona u Bakru je veliko gradilište. Rijeka Trans gradi hotel na Kukuljanovu

novilist - prije 4 sata - link

 

BAKAR  Gotovo svakodnevno mijenja se izgled prostora Industrijske zone Bakar u Kukuljanovu. Ravnaju se platoi za nove investitore, niču nova gradilišta, otvaraju se novi poslovni prostori, skladišta i hale. Trenutačno su u izgradnji pogoni tvrtke Jadroagent, logističko-distributivnog centra Plodina, poslovne zgrade tvrtke Rijeka Trans koja je u neposrednoj blizini započela i s izgradnjom hotela. Intenzivirali su se i radovi na objektu McDonald’sa, uz glavnu prometnicu na ulazu u Galeriju Bakar sa strane novoizgrađenog kružnog toka. Novi objekt gradi se na dijelu između parkirališta i glavne prometnice kroz zonu, a prema najavama, trebao bi biti izgrađen do kraja ove godine. Bit će to četvrti restoran ovog lance brze hrane u Rijeci i okolici.

Foto Milan ĐEKIĆ

Javna rasvjeta

Prema informacijama iz Grada Bakra, svakodnevno stižu upiti, kako domaćih, tako i stranih investitora za dolazak u zonu, a Grad Bakar, u suradnji s Upravom Zone, čini znatne napore u pripremama komunalne infrastrukture za buduće investitore. Tako je nedavno, po dobivenoj građevinskoj dozvoli i provedenom postupku javne nabave, sklopljen ugovor za izvođenje radova na izgradnji javne rasvjete na prometnicama Z7, Z8, Z9 i Z13 u Industrijskoj zoni Bakar u Kukuljanovu. Izvođač radova je DOMENI d.o.o., a ugovorena vrijednost radova 260.885 eura s PDV-om. Radovi na izgradnji javne rasvjete započinju prvog tjedna u rujnu.

Početkom ljeta otvoren je centar Tokić Expert za najbržu uslugu servisa na Kvarneru, a nakon što je tvrtka Iverpan d.o.o. početkom kolovoza otvorila svoj proizvodno-prodajni centar, prvi takav u Hrvatskom primorju, sredinom rujna u Zoni se otvara i servisno-prodajni centar Scania d.o.o.

Dovršeno je i hortikulturno uređenje kružnog toka u središtu zone s privozima u samom središtu zone ispred sjevernog ulaza u trgovačke centre Pevex i Galerija Bakar. Već u prvim danima prometovanja rotorom bilo je primjetno značajno povećanje prometne sigurnosti i služnosti, tako da je investicija opravdala prvobitnu namjeru poboljšanja prometno tehničkih karakteristika dosadašnjeg četverokrakog raskrižja. Ovaj značajan projekt u smislu kvalitetnog prometovanja kroz industrijsku zonu ne bi bio cjelovit bez završnog hortikulturnog uređenja koje su odradili djelatnici GKD-a Dobra d.o.o.

Završeno je hortikulturno uređenje novog kružnog toka / Foto GRAD BAKAR

Kapitalna investicija

– Što u izgradnji, što u pripremi za izgradnju je petnaestak novih objekata, a s nestrpljenjem se očekuje građevinsku dozvolu za izgradnju pristupne ceste i pripremu terena za izgradnju poslovnog kompleksa s bazenima i sportskom dvoranom, kapitalne investicije Grada Bakra i Industrijske zone Bakar, vrijedne čak trideset milijuna eura, koja će se financirati uglavnom vlastitim sredstvima, kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. Dodaje kako je to kapitalni sportski projekt koji će imati tri bazena i dvoranu.

Tomislav Klarić / Snimio Vedran KARUZA

Objava Industrijska zona u Bakru je veliko gradilište. Rijeka Trans gradi hotel na Kukuljanovu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

bakar (32)hotel (38)rijeka (1113)