Promet mjestimično usporen, kolone i kraći zastoji posebice kod naplatnih kućica

narod - prije 6 sati - link

prometpromet

Promet je danas u Hrvatskoj povremeno usporen zbog veće gustoće na pojedinim dionicama autocesta.

Vozi se u kolonama u pokretu i uz kraće zastoje, osobito u zonama naplatnih postaja, odmorišta i tunela te na dionicama gdje je zbog radova privremena regulacija. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, upozorava Hrvatski autoklub.

Veća je gustoća prometa na prilazima turističkim središtima duž jadranske obale. Slično je i na cestama u Istri, otoku Krku i Krčkom mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te pojedinim graničnim prijelazima. HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Gust promet između Lučkog i Bosiljeva, oprez u tunelima

Veća je gustoća prometa između čvora Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba. Mjestimice se vozi usporeno u kolonama u pokretu s kraćim zastojima. Kolona kod naplate Demerje i Lučko u smjeru Zagreba duga je oko 1 km.

>Česte prometne nesreće: Kakva je prometna infrastruktura i koliko su sigurne hrvatske prometnice?

U tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba nalazi se vozilo u kvaru. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Prometna nesreća dogodila se u tunelu Brinje u smjeru Zagreba. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Ograničenja i zabrane na pojedinim dionicama

Na A2 Zagreb-Macelj zbog većeg priljeva vozila zabranjeno je prometovanje za teretna vozila i autobuse od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera. Prometna nesreća dogodila se na izlaznom kraku čvora Đurmanec u smjeru Zagreba.

Na A3 Bregana-Lipovac kolona teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 3 km.

Na A4 Goričan-Zagreb do 30. rujna zbog radova zatvoren je ulazni krak čvora Popovec u smjeru Zagreba. Obilazak: Varaždinskom, Bjelovarskom i Sesvetskom cestom na čvor Sesvete (Kraljevečki Novaki).

Na DC10, čvor Sveta Helena-čvor Gradec,  zbog slijetanja vozila vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju sutra, u nedjelju, 1. rujna, od 12:00 do 23:00 sata.

Objava Promet mjestimično usporen, kolone i kraći zastoji posebice kod naplatnih kućica pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

autoceste (17)gužve (38)Hrvatska (4040)Izdvojen članak (720)promet (160)