Raspad već počeo. Bartulica napustio Domovinski pokret, Bujanec objavio – osmrtnicu

novilist - prije 6 sati - link

Još uvijek nije do kraja jasno kakve će reperkusije na vladajuću većinu u Hrvatskoj imati raskol u Domovinskom pokretu, koji je kulminirao na današnjem izbornom saboru stranke. Njega je napustila struja okupljena oko Marija Radića, dok je ostatak delegata potom potvrdio Ivana Penavu za novog-starog predsjednika stranke.

“Radićevci” su već objavili da po njima stranka više ne postoji, te kako bi najmanje nekoliko zastupnika moglo uskratiti podršku Vladi u kojoj sjede DP-ovi ministri.

Stranku je već, sudeći prema objavi na X-u, napustio kontroverzni europarlamentarac Stjepo Bartulica.

“Od današnjeg dana više nisam član Domovinskog pokreta. Odbacujem svako političko nasilje pa i ovo Penavino. Ne dozvoliti tajno glasovanje odražava veliki strah i lošu namjeru! Do kraja sam se nadao da stranka ovako nisko neće pasti. Bio sam u krivu”, napisao je Bartulica.

Oglasio se i voditelj Bujice Velimir Bujanec koji je na Facebooku objavio osmrtnicu Domovinskom pokretu. Kaže da je ta strana “preminula na današnji dan nakon banditske krađe”.

“Titova “demokracija” u namještenim poslijeratnim izborima oslanjala se na tzv. gumene kuglice… Nasuprot komunističkoj listi koju je predvodila tzv. Narodna fronta, postojala je i oporbena “ćorava kutija”, uz koju su stajali naoružani partijski čuvari – da se kojim slučajem glasači ne bi “zabunili” i glasovali protiv druga Maršala. Takav oblik “demokracije” za Benavu i konjokradice s istoka zemlje ipak je previše tolerantan – pa su odlučili primijeniti prijeratni izborni model, kada je narod javnim glasovanjem odlučivao između Jeftića i Mačeka… No, to je još i dobro – jer da se pitalo magistra Dabru i tokmaka Spahića delegati izborne skupštine DP-a postali bi opančari i glasovali po uzoru na Pašićeve radikale u Srbiji, gdje je svaki glasač prije glasovanja dobio jedan opanak, a tek nakon glasovanja – drugi”, napisao je Bujanec.

Bujanec je objavio i video snimku na kojoj komičar Željko Pervan škarama reže iskaznicu stranke.

Objava Raspad već počeo. Bartulica napustio Domovinski pokret, Bujanec objavio – osmrtnicu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (340)ivan penava (193)Mario Radić (118)Stjepo Bartulica (33)Uncategorized (41)Velimir Bujanec (23)