Peternel: Klub DP-a više ne postoji; Bartulica napustio stranku

narod - prije 4 sata - link

Igor Peternel, kandidat za potpredsjednika Domovinskog pokreta i predsjednik saborskog kluba te stranke, nakon izbornog sabora poručio je ”kako ova stranka od ovoga trenutka više ne postoji”. Stjepo Bartulica, eurozastupnik Domovinskog pokreta, obznanio je pak kako napušta stranku.

”Radi se o jednoj primitivnoj bandi, koja je koristeći nevjerojatno lošu zakonsku regulativu u Republici Hrvatskoj, ukrala na divljački način jednu političku stranku i je eutanazirala. To je u pravom smislu riječi to. Dakle, mi danas nismo uložili amandman na poslovnik, čak nismo mogli dobiti ni glasanje o amandmanu, nego se prvo glasalo o njihovom poslovniku, a o amandmanu se nije htjelo ni glasati. Dakle, radi se o uličnoj krađi u organizaciji jedne bande, rekao je.

>Analiza Viktora Peterlina: Ovo je geneza sukoba u Domovinskom pokretu

Na pitanje što će biti s Klubom zastupnika u Saboru, Peternel je poručio da taj Klub više ne postoji, javlja HRT.

Bartulica: Od danas nisam član Domovinskog pokreta

”Od današnjeg dana više nisam član Domovinskog pokreta. Odbacujem svako političko nasilje pa i ovo Penavino. Ne dozvoliti tajno glasovanje odražava veliki strah i lošu namjeru! Do kraja sam se nadao da stranka ovako nisko neće pasti. Bio sam u krivu”, napisao je na Facebooku.

 

Mario Radić napustio Izborni sabor Domovinskog pokreta

”Najprije su stavili na dnevni red da se glasa o Poslovniku, a mi smo imali protuprijedlog, amandman, o tajnom glasanju s promatračima, no stavili su na glasanje Poslovnik bez našeg prijedloga i mi nemamo više što tražiti ovdje. Ako se ne možemo izboriti da se uopće stavi na glasanje naš prijedlog, onda je sve ovo besmisleno, čisto silovanje, pojasnio je Radić zašto su napustili dvoranu i Izborni sabor stranke.

Vidjet ćemo što dalje, neka gospoda rade što hoće, nas to više ne zanima”, dodao je ogorčeno.

 

Objava Peternel: Klub DP-a više ne postoji; Bartulica napustio stranku pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (332)Hrvatska (4035)igor peternel (38)Izdvojen članak (717)Mario Radić (112)