Sergej Jakirović mirno dočekuje rujevički derbi: “Neće biti zahtjevno pripremiti utakmicu s Rijekom”

novilist - prije 5 sati - link

ZAGREB Za razliku od prošlosezonskog dolaska na Rujevicu, kada se odlučivalo o raspletu borbe za naslov prvaka, trener Dinama Sergeja Jakirovića sada očekuje potpuno drugačija situacija uoči derbija s Rijekom. Bijeli su nakon ispadanja iz Europe i ljubljanskog nokauta silno poljuljani, a Modri su u velikom naletu nakon plasmana u skupnu fazu Lige prvaka.

– Neće biti zahtjevno pripremiti utakmicu s Rijekom. Ovaj plasman u Ligu prvaka daje nam dodatan zamah, to je znak da smo na dobrom putu. Veliko je samopuzdanje, atmosfera je vrhunska. Momci su u dobrom stanju. Danas na treningu ćemo odlučiti tko će konkurirati za Rijeku. Imamo par igrača koji su roviti, ali svi žele igrati. Imamo problema na nekim pozicijama pa je svaki igrač bitan. No nećemo forsirati ako netko ne može. Ulazak u Ligu prvaka fantastičan je uspjeh. Kad smo vidjeli s kojim smo klubovima u istom potu – to je da se čovjek naježi. Nadam se da ćemo i protiv Rijeke biti uspješni – rekao je trener Dinama.

Jakirović se osvrnuo i na situaciju u svojem bivšem klubu.

– Kad Dinamo dolazi na Rujevicu, Riječani se mobiliziraju. Žele isprati gorak okus zadnjeg poraza. Čeka nas teška utakmica, ali mi moramo gledati sebe. Mislim da bi u toj utakmici trebalo za nas sve biti u redu na valu ovoj optimizma i pozitive – rekao je Jakirović.

Objava Sergej Jakirović mirno dočekuje rujevički derbi: “Neće biti zahtjevno pripremiti utakmicu s Rijekom” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2458)