Krajolici budućnosti 6. i 7. rujna na Praputnjaku

novilist - prije 8 sati - link

Udruge Praputnjak – kulturni krajolik organizira u petak i subotu, 6. i 7. rujna na Praputnjaku šeste po redu Krajolike budućnosti, uz predavanja i teme neposredno vezane za kraj u kojem živimo – teme iz prirode, povijesti i kulturnog naslijeđa.

U petak i subotu druženja kreću u 19.30 sati u dvorištu Područne škole Praputnjak, Praputnjak 101, a u slučaju lošeg vremena program će se održati u zatvorenom, u zgradi Područne škole.

Program počinje u petak, 6. rujna događanjem naziva “Fine čestice prašine i zajedništva”. Projekt SAVE – priče iz Praputnjaka kao jednog od četiri europska sela predstavit će Ivona Miloš iz Udruge Praputnjak – kulturni krajolik, dok će o klimatologiji i modeliranju donosa saharske prašine na Jadran govoriti dr. sc. Boris Mifka, Fakultet za Fiziku, Sveučilište u Rijeci.

Dan kasnije, 7. rujna, na programu je događanje nazvano “Neraskidive veze čovjeka i prirode”, uz predavanja “Tragovi slavenske mitologije – prozor u svijet naših predaka”, o čemu će govoriti Katarina Juras Gregov, dipl. etnologinja i “Život pčela i moj način pčelarenja”, kokoji će predstaviti Ivan Volović – Brada, pčelar.

Objava Krajolici budućnosti 6. i 7. rujna na Praputnjaku pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1113)Rijeka & Regija (1028)